ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

O expoziţie personală a plasticienei Galina Cantor-Molotov a fost inaugurată la Centrul „C. Brâncuşi”

18:59 | 28.04.2016 Categorie: Cultură

Chişinău, 28 apr. /MOLDPRES/. La Centrul Expoziţional  „Constantin Brâncuşi” a avut loc astăzi vernisajul expoziţiei de pictură, artă decorativă şi scenografie  „Universul culorii” a artistului plastic Galina Cantor-Molotov, informează MOLDPRES.

Expoziţia cuprinde peste 80 de lucrări de pictură, măşti şi marionete şi goblenuri, realizate de autoare de-a lungul anilor.

Potrivit criticului de artă Tudor Braga, Galina Cantor-Molotov este unul dintre cei mai buni scenografi pe care i-a avut vreodată R. Moldova. „Acest lucru îl demonstrează şi actuala expoziţie”, a subliniat Tudor Braga.

Criticul de artă Constantin Spînu a constatat că goblenurile create de artistă se caracterizează prin particularităţi cromatice armonioase şi o repartizare ritmică, chibzuită a componentelor decorului. În acelaşi timp, chipurile păpuşilor realizate de ea sînt foarte expresive, trimiţînd la caractere, sesizate din lumea înconjurătoare, a  accentuat Constantin Spînu.

Galina Cantor-Molotov s-a născut la 7 februarie 1947 în regiunea Novgorod, Rusia. În 1971 a absolvit Institutul de Teatru, Muzică şi Film din Leningrad. După absolvire a lucrat în diferite teatre de păpuşi din Chişinău - „Licurici”, „Prichindel” şi „Guguţă”,  realizînd păpuşi şi măşti pentru circa 100 de spectacole. În 1974 a devenit membru al Uniunii Teatrale, iar în 1978 - al Uniunii Artiştilor Plastici din Moldova.  Din 1998 este membru al Uniunii Internaţionale a Artiştilor Plastici AIAP (UNESCO). Lucrările sale au fost expuse în Canada, Estonia, Franţa, Germania, Rusia, Turcia ș.a. 

Expoziţia va fi deschisă pînă la 15 mai.

(Reporter N. Roibu, editor M. Jantovan)

img16003428

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!