ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Elicopter prăbușit în Norvegia: 11 din cei 13 oameni aflați la bord au fost găsiți morți

17:21 | 29.04.2016 Categorie: Externe

Oslo, 29 apr. /MOLDPRES/. Unsprezece dintre cele 13 persoane aflate la bordul elicopterului care s-a prăbușit vineri, în largul coastei vestice a Norvegiei, au fost găsite moarte, relatează AFP și Reuters, citate de AGERPRES și MOLDPRES.

Căutările pentru descoperirea celorlalte două persoane continuă, a declarat un purtător de cuvînt al salvatorilor.

Elicopterul, un aparat de tip Super Puma care s-a prăbușit în imediata apropiere a coastei vestice a Norvegiei în timp ce se întorcea de pe o platformă petrolieră, avea la bord 11 norvegieni, un britanic și un italian, a anunțat Centrul de coordonare a operațiunilor de salvare din sudul Norvegiei de la Sola.

'Am găsit cadavre, dar nu putem avansa un număr', declarase anterior polițistul Morten Kronen, din cadrul poliției din Bergen, pentru ziarul local Bergens Tidende.

Elicopterul se întoarcerea de pe platforma petrolieră Gullfaks B, operată de compania Statoil, din Marea Nordului, cînd s-a prăbușit. 'Rotorul cu elice a fost descoperit, în timp ce alte părți din elicopter se află la 6-7 metri sub apă', a spus Anders Bang Andersen, din cadrul Centrului de coordonare a operațiunilor de salvare din sudul Norvegiei

La bordul elicopterului se aflau 11 pasageri și doi membri ai echipajului, au anunțat Statoil și salvatorii.

Elicopterul prăbușit este un model Eurocopter EC225, fiind operat de firma CHC Helicopter Service, potrivit Autorității aviatice civile din Norvegia. 'Au existat provocări cu acest model de elicopter în 2012, cînd s-au identificat erori la cutia de viteze. Acest model a avut restricții de zbor în 2012 și 2013', a precizat instituția.

(Editor L. Alcază)

img16003472

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!