ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

R. Moldova va fi prezentă și cu o luptătoare la turneul olimpic de la Rio de Janeiro

11:31 | 13.05.2016 Categorie: Sport

Chişinău, 13 mai /MOLDPRES/. Republica Moldova va fi prezentă la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro (Brazilia, 5-21 august) și cu luptătoarea de stil liber Mariana Cherdivară-Eșanu, relatează MOLDPRES.

Faptul ca atare a devenit certitudine ieri. Federația Internațională de Lupte a informat federația națională de profil că Oksana Herhel (Ucraina) a fost depistată pozitiv la controlul antidoping. Aceasta o învinsese în semifinala turneului olimpic de calificare pe Mariana Cherdivară-Eșanu. În urma descalificării luptătoarei ucrainene, dreptul de a participa la Olimpiadă i-a revenit sportivei moldovene.

Anterior în posesia biletelor olimpice de acreditare au intrat luptătorii de stil liber Evgheni Nedealco și Nicolae Ceban. ”Acesta-i un succes, un rezultat al muncii depuse de antrenori, federație”, astfel a concluzionat  succint președintele Federației Moldovenești de Lupte Victor Peicov.

(Reporter I. Robu, editor M. Jantovan)

img16003784

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!