ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Municipiul Comrat va rămîne fără apă şi gaze, timp de o săptămînă

13:02 | 14.05.2016 Categorie: Regiuni

Chişinău, 14 mai. /MOLDPRES/. Companiile „Comrat-gaz” şi „Su-Canal” au anunţat că în perioada 16-22 mai vor desfăşura lucrări de profilaxie a reţelelor. Astfel, timp de o săptămînă, în oraş vor fi sistate serviciile de asigurare cu apă, iar pe teritoriul raionului Comrat – şi cele de aprovizionare cu gaze, transmite MOLDPRES.

Directorul principalului furnizor de apă la Comrat „Su-Canal”, Vera Gagauz, a informat că este vorba de un şir de lucrări planice. „Curăţarea şi dezinfectarea apeductului este un lucru necesar. Înţelegem că oamenii vor avea incomodităţi, dar îi rugăm să rabde. În această perioadă vom asigura cu apă toate instituţiile de menire socială din oraş”, a subliniat şeful întreprinderii, citată de gagauzinfo.md.

Totodată, Vera Gagauz a atenţionat că după ce va fi reluată livrarea de apă, cîteva zile aceasta nu va fi bună pentru consum, de aceea populaţia urmează să evite utilizarea acesteia în alimentaţie, inclusiv a animalelor.

Anterior şi administraţia întreprinderii „Comrat-gaz” a anunţat că pe parcursul săptămînii viitoare va fi stopată livrarea de gaze în toate localităţile raionului, cu excepţia satului Avdarma.

„Sînt nişte măsuri obligatorii. Planificăm ca asigurarea cu gaze să fie reluată pe 20 mai. În acelaşi timp, rugăm locuitorii raionului să închidă luni dimineaţa toate robinetele de la contoare şi alte aparate de gaze din casă”, a relevat Anna Bejenari, directorul filialei „Comrat-gaz”.

(Reporter L. Grubîi, editor L. Alcază)

img16003817

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!