ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Boxerul Dumitru Galogoț a cîștigat turneul internațional de la Kaunas

09:21 | 24.05.2016 Categorie: Sport

Chişinău, 24 mai /MOLDPRES/. Boxerul moldovean Dumitru Galogoț (64 kg) a cîștigat turneul internațional de la Kaunas (Lituania), au informat astăzi surse din cadrul federației naționale de profil, relatează MOLDPRES.

Coechipierul Veaceslav Gojan (56 kg) a ocupat locul doi. În runda inaugurală a turneului au cedat Mihail Cvasiuc (60 kg), Andrei Zatușevschi (81 kg) și Alexei Zavatin (plus 91 kg). Toți sînt membri ai Școlii specializate de box din Grimăncăuți (Briceni).

Solicitat de agenție să comenteze aceste evoluții, Antrenorul Emerit Petru Caduc a declarat că este mulțumit de rezultatele înregistrate. ”Dumitru Galogoț a cîștigat toate meciurile într-o manieră convingătoare. El se află într-o bună formă sportivă pe care, sper, o va demonstra și la ultimul turneu de calificare la Jocurile Olimpice, programat pentru iunie curent la Baku (Azerbaidjan). În fond, același lucru pot afirma și despre Veaceslav Gojan, care a luptat la Kaunas cu doi campioni mondiali la categoria sa. Pe unul l-a învins. În finala disputată cu cel de-al doilea arbitrii l-au declarat biruitor cu scorul 3-2, dar computerul a indicat 2-1 în favoarea partenerului de întrecere. Sînt satisfăcut și de prestațiile celor trei membri ai lotului național care au cedat în faza inaugurală. Toți au fost învinși în meciuri echilibrate, la limită, de boxeri foarte experimentați”, a adăugat tehnicianul.

Turneul olimpic de calificare de la Baku se va desfășura în perioada 8-18 iunie. Cel mai bun pugilist moldovean este Veaceslav Gojan, care-i medaliat cu bronz la Jocurile Olimpice de la Beijing (2008) și campion european (Ankara, 2011).

(Reporter I. Robu, editor M. Jantovan)

img16004096

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!