ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

O staţie de epurare din raionul Rîşcani va fi modernizată cu susţinerea Guvernului Germaniei

16:17 | 25.05.2016 Categorie: Regiuni

Chişinău, 25 mai. /MOLDPRES/. Staţia de epurare a apelor uzate din oraşul Costeşti, raionul Rîşcani, va fi renovată în cadrul unui proiect susţinut de Guvernul Germaniei. Lucrările de reconstrucţie au început ieri şi urmează să fie finalizate timp de cinci luni, informează MOLDPRES.

Modernizarea Staţiei de epurare de la Costeşti face parte din proiectul-pilot “Îmbunătăţirea serviciilor de apă şi canalizare în raionul Rîşcani”. Acesta este implementat de Agenţia de Dezvoltare Regională Nord (ADR Nord) din sursele financiare oferite de Guvernul Germaniei prin intermediul Agenţiei pentru Cooperare Internaţională a Germaniei.

Pentru reconstrucţia şi modernizarea staţiei de la Costeşti se preconizează să fie cheltuite peste şase milioane de lei. Pînă în prezent, în cadrul proiectului susţinut de partenerii germani s-au făcut investiţii de aproape 21 milioane de lei.

Potrivit ADR Nord, în urma reabilitării staţiei de epurare se va îmbunătăţi calitatea serviciilor de canalizare prestate celor peste 2200 de locuitori ai oraşului Costeşti, precum şi celor din satul Duruitoarea Veche. Totodată,  vor fi asigurate măsuri de epurare eficientă a apelor reziduale, ceea ce va preveni poluarea solului şi a rîului Prut.

(Reporter L. Grubîi, editor L. Alcază)

img16004147

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!