ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

460 de candidați la examenele de Bacalaureat vor primi nota „10” din oficiu la limba străină

16:28 | 25.05.2016 Categorie: Societate

Chişinău, 25 mai. /MOLDPRES/. Comisia Națională de Examene a decis să acorde nota „10” din oficiu la sesiunea de Bacalaureat 2016 pentru 460 de elevi, care au obținut diplome cu recunoaștere internațională pentru certificarea competențelor lingvistice în limbi străine, a anunțat astăzi Ministerul Educației, informează MOLDPRES.

”După verificarea dosarelor prezentate de către instituţiile de învățămînt, precum şi de instituţiile sau organizaţiile ce au emis certificate/diplome candidaţilor, s-a stabilit că 372 de elevi au primit certificate la limba engleză, 47 la limba franceză, 23 la limba germană, 14 la limba spaniolă și 4 la limba italiană”, precizează un comunicat de presă al instituției.

”Nota „10” din oficiu se poate acorda la oricare dintre limbile străine, care au fost studiate de candidaţi pe parcursul treptei liceale, iar conferirea acesteia trebuie să coincidă cu limba străină indicată în cererea de înscriere la examenul de bacalaureat”, se mai spune în comunicat.

Ministerul Educației precizează că nota „10” din oficiu vor primi și elevii care au obținut locurile I, II sau III la olimpiada republicană la disciplina respectivă sau au obținut medalii la olimpiadele internaționale de profil.

Examenele de bacalaureat din sesiunea 2016 vor avea loc în perioada 03-21 iunie curent, în 102 centre. În acest an au fost înscriși 22.342 de candidați, dintre care 5.348 sînt restanțieri din sesiunile anterioare.

(Reporter P. Beregoi, editor L. Alcază)

img16004151

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!