ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Parlamentul a ratificat Acordul dintre R. Moldova și Georgia privind readmisia persoanelor aflate în ședere ilegală

14:36 | 26.05.2016 Categorie: Politică

Chişinău, 26 mai /MOLDPRES/. Parlamentul a ratificat astăzi Acordul dintre Republica Moldova și Guvernul Georgiei privind readmisia persoanelor aflate în situație de ședere ilegală, informează MOLDPRES.

Documentul are drept scop combaterea migraţiei ilegale şi readmiterea pe teritoriul celor două ţări a persoanelor aflate în şedere ilegală, precum şi consolidarea parteneriatelor între state în domeniul managementului migraţiei.

Potrivit acordului, „fiecare parte contractantă îşi asumă angajamentul să accepte pe teritoriul său, la solicitarea celeilalte părţi contractante, orice persoană care şi-a pierdut cetăţenia, nu îndeplineşte condiţiile de intrare, şedere sau ieşire de pe teritoriul statului solicitant, dacă este dovedit că această persoană deţine cetăţenia statului solicitat”.

Conform datelor statistice privind combaterea şederii ilegale a străinilor pe teritoriul ţării, 12 cetăţeni georgieni au fost returnaţi, în anul 2015, de pe teritoriul R. Moldova în Georgia, constatîndu-se o creştere cu 20% a numărului acestora comparativ cu anul 2014 (10 cazuri).

(Reporter A. Plitoc, editor A. Răileanu)

img16004193

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!