ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

ANRE anunță ședință publică în problema legalității majorărilor prețurilor la carburanți

16:16 | 26.05.2016 Categorie: Economie

Chişinău, 26 mai /MOLDPRES/. Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică (ANRE) anunță pentru luni, 30 mai, o ședință publică în cadrul căreia vor fi examinată legalitatea majorărilor prețurilor la produsele petroliere. De asemenea, vor fi aprobate valorile maximale ale marjei comerciale aferente comercializării produselor petroliere principale și a gazului lichefiat, informează MOLDPRES.

ANRE notează că majorarea prețurilor la produsele petrolier de către companiile petroliere contravine unor prevederi a Legii privind piaţa produselor petroliere și Metodologiei formării și aplicării preţurilor la produsele petroliere, aprobată prin Hotărîrea Consiliului de Administrație al ANRE din 31 martie 2016.

La ședință sînt invitaţi reprezentanţi ai operatorilor de pe piața produselor petroliere, ai structurilor de stat şi organizaţiilor neguvernamentale interesate, experți în domeniul energetic, jurnalişti, alte persoane interesate.

După majorarea prețurilor la carburanți de mai multe companii în dimineața zilei de astăzi, prim-ministrul Pavel Filip a solicitat demararea, în regim de urgență, a unei dezbateri publice pe aceasta temă, cu implicarea companiilor din domeniu şi a societăţii civile pentru a clarifica, transparent, validitatea argumentelor invocate de petroliști, precum şi oportunitatea economică a creşterii preţurilor în prezent.

Astăzi, stațiile de livrare a carburanților au scumpit benzina în medie cu 60 de bani, iar motorina cu 1 leu și 10 bani.

(Reporter V. Bercu, editor A. Răileanu)

img16004199

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!