ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

La Drochia a fost iniţiat un proiect de dezvoltare a atractivităţii turistice a raionului

12:38 | 28.05.2016 Categorie: Regiuni

Chişinău, 28 mai /MOLDPRES/. O sesiune de dezbateri publice a avut loc ieri la Drochia, în vederea dezvoltării potenţialului turistic în raion. Acţiunea a fost iniţiată de un operator economic, membru al grupului de lucru pentru elaborarea Programului atractivităţii turistice al Regiunii de Nord a ţării, şi este o premieră pentru această zonă, comunică MOLDPRES.

La întrunire specialiştii Agenţiei de Dezvoltare  Regională  au prezentat o strategie de turism pentru raionul Drochia. Este vorba de un document amplu care include principalele atracţii turistice din raion, proiecte pentru modernizarea şi amenajarea infrastructurii, oportunităţi investiţionale, trasee şi destinaţii turistice, evenimente locale etc.

În urma dezbaterilor s-a decis ca timp de o lună Consiliul raional Drochia să formeze un grup de lucru ce ulterior va promova şi dezvolta această strategie.

Raionul Drochia este vestit prin mai multe locaţii de importanţă istorică şi culturală, protejate de stat. Printre acestea se numără Mănăstirea Nicoreni, monumentele geologice şi paleontologice “Rîpa Zguriţa”, “Aflorimentul  Chetrosu”, Izvoarele din Cotova, Izvoarele şi parcul Mîndîc, Rezervaţia naturală “Pădurea Baxani” ş.a.

Potrivit autorităţilor de la Drochia, raionul dispune de un tezaur nemaipomenit, care cu o bună gestionare ar putea deveni o importantă destinaţie turistică la nivel naţional.  

(Reporter L. Grubîi, editor M. Jantovan)

img16004265

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!