ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Dan Olaru și Alexandra Mîrca au devenit campioni europeni la tir cu arcul

08:35 | 30.05.2016 Categorie: Sport

Chişinău, 30 mai. /MOLDPRES/. Perechea Alexandra Mîrca – Dan Olaru au devenit ieri, la Notingham (Marea Britanie), în premieră, în istoria sportului moldovenesc, campioni europeni, la proba mixtă, relatează MOLDPRES.

Sportivii moldoveni au fost marea surpriză a competiției, deoarece au pornit în competiție cu șansa a 12-ea de a obține o medalie de aur, dar, pe parcurs, i-au eliminat din concurs, în ordine, pe perechile din Italia, poziționată în top pe locul 5, Finlanda (13), Turcia (1), iar în finală, pe perechea Berengere Schunh - Jean Valladont din Franța, considerată favorita numărul trei la campionat.

Maniera în care au devansat partenerii de întrecere a fost una convingătoare: 6-0 cu echipa Italiei și un rezultat final foarte bun – 116 puncte; 6-0 cu formația Finlandei cu următoarele rezultate în serii: 35, 74, 110; 6-2 cu lotul Turciei (38,74,108) și 6-0 cu reprezentativa Franței (39,78, 115).

În turneul continental olimpic individual de calificare ambii au ratat șansa de a participa la Olimpiada de la Rio de Janeiro (Brazilia, 5-21 august). Alexandra Mîrca a abandonat competiția în șaisprezecimi, iar Dan Olaru - în optimile concursului. Coechipierii Alexandru Melnic și Dumitru Dancov au părăsit turneul la faza inițială.

Dan Olaru a participat la Olimpiada de la Londra (2012) unde s-a clasat pe locul nouă. El este primul arcaș moldovean care a evoluat la Jocurile Olimpice. Anul curent a devenit vicecampion mondial de juniori.

Dan Olaru și Alexandra Mîrca sunt membri ai Clubului Sportiv Central ”Dinamo”. Ei sînt antrenați de Irina Cecanova. Cea mai bună performanță în tirul cu arc moldovenesc îi aparține Nataliei Valeeva, dublă medaliată cu bronz la Jocurile Olimpice de la Barcelona (Spania, 1992).

(Reporter I. Robu, editor L. Alcază)

img16004275

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!