ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

În regiunea transnistreană a luat start o campanie împotriva fumatului şi alcoolului

17:17 | 30.05.2016 Categorie: Regiuni

Chişinău, 30 mai. /MOLDPRES/. O campanie împotriva fumatului şi consumului de alcool a fost lansată astăzi în regiunea transnistreană. Aceasta se va desfăşura timp de un an, sub egida Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), transmite MOLDPRES cu referire la surse electronice de la Tiraspol.

Acţiunea are sloganurile - "Mă dezic" şi "Trăiesc treaz" şi va derula în două etape. Prima va include măsuri de informare şi sensibilizare a populaţiei asupra factorilor nocivi ai fumatului şi consumului excesiv de băuturi spirtoase. A doua etapă prevede întruniri, lecţii şi consultări susţinute de specialişti în medicină, psihologie, asistenţă socială etc.

"Ne-am propus  în această campanie să amintim populaţiei despre urmările nefaste ale consumului de alcool şi tutun, să-i informăm pe oameni, contribuind la formarea deprinderilor unui mod de viaţă sănătos", a menţionat Haris Hajrulahovic, reprezentantul OMS în R. Moldova.

Potrivit autorităţilor regiunii, iniţial se va atrage atenţia publicului asupra acestor probleme, după care se va lucra nemijlocit cu grupurile-ţintă. Accentul va fi pus în special pe femeile însărcinate, şoferi şi tineri.

Campania din regiunea transnistreană se înscrie în acţiunile prilejuite de Ziua Mondială fără Tutun, marcată pe 31 mai, ca urmare a unei iniţiative din anul 1987 a Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii. Sloganul pentru 2016 al acestei zile este „Un singur mesaj pe pachetul standard de tutun: avertismentul de sănătate!”.

(Reporter L. Grubîi, editor L. Alcază)

img16004299

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!