ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Pentru copiii din UTA Gagauz-Yeri au fost organizate ore gratuite la înot

10:37 | 01.06.2016 Categorie: Regiuni

Chişinău, 1 iun. /MOLDPRES/. Autorităţile din UTA Gagauz-Yeri au lansat astăzi un proiect care prevede cursuri gratuite la înot pentru copiii din regiune, transmite MOLDPRES.

Potrivit şefului Direcţiei tineret şi sport a executivului autonomiei, Maxim Bolgar, ideea de a învăţa copiii să înoate a apărut anul trecut. Proiectul a avut succes şi va continua şi în vara curentă. „Am pregătit tot de ce este nevoie, am format grupe după categorii de vîrstă care includ copii între 7-11 şi 11-14 ani”, a menţionat Bolgar, citat de gagauzinfo.md.

Funcţionarul a specificat că în acest an sînt preconizate ore de înot şi pentru adolescenţi. „Anul trecut, de instruire au beneficiat peste 60 de copii, iar în acest an ne-am propus să extindem programul, antrenînd cît mai mulţi tineri în sportul de nataţie”,  a subliniat Maxim Bolgar.

Antrenamentele au început astăzi într-un unul din bazinele din Comrat. Instruirea se face gratuit, iar administraţia autonomiei a afirmat că este deschisă oricărei susţineri care ar permite dezvoltarea acestui proiect.

(Reporter L. Grubîi, editor A. Răileanu)

img16004356

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!