ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Un elicopter SMURD din România s-a prăbușit într-o localitate din R. Moldova

15:10 | 02.06.2016 Categorie: Societate

Chişinău, 2 iun. /MOLDPRES/. Un elicopter SMURD din România s-a prăbușit astăzi în localitatea Haragîș, raionul Cantemir din Republica Moldova, iar în urma accidentului toți cei patru membri ai echipajului au decedat. Informația a fost confirmată pentru agenție de către ofițerul de presă al Serviciului Protecției Civile și Situațiilor Excepționale (SPCSE), Diana Țurcanu, relatează MOLDPRES.

Potrivit sursei citate, elicopterul a dispărut de pe radarele de monitorizare la ora 14:13 minute. „Mai multe echipaje de salvatori ale Departamentului Situații Excepționale din Cahul și din Cantemir au fost mobilizate pentru a se deplasa la locul tragediei. Salvatorii nu au găsit deocamdată toți membrii echipajului, însă căutările continuă”, a menționat Țurcanu.

„Reprezentanții SPCSE au solicitat intervenția aeriană a unui elicopter SMURD din România, în raionul Vulcănești, iar ulterior acesta urma să efectueze o altă intervenție la Cantemir”, a mai precizat ofițerul de presă al SPCSE.

Deocamdată nu se cunosc cauzele prăbușirii elicopterului.

(Reporter P. Beregoi, editor M. Jantovan)

img16004408

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!