ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

R. Moldova va oferi un milion de lei familiilor celor patru victime ale accidentului aviatic de la Cantemir

18:22 | 03.06.2016 Categorie: Societate

Chişinău, 3 iun. /MOLDPRES/. Republica Moldova va oferi un milion de lei familiilor celor patru victime ale accidentului aviatic de la Cantemir. Declaraţia a fost făcută astăzi de către Premierul Pavel Filip, în timpul şedinţei pentru situaţii excepţionale, informează MOLDPRES.

Potrivit oficialului, astăzi, la şedinţa operativă a Executivului „a fost dată indicaţia de pregătire a unei hotărîri de Guvern pentru oferirea familiilor celor patru salvatori decedaţi a unui suport financiar în sumă de un milion de lei”.

„Documentul urmează să fie aprobat în următoare şedinţă de Guvern”, a susţinut Filip.

Un elicopter SMURD s-a prăbuşit ieri în preajma localității Haragîș, raionul Cantemir. Toţi cei patru membrii ai echipajului au decedat. Aeronava și personalul medical aparțin departamentului de la Iași.

Prin decret prezidențial, ziua de 3 iunie a fost declarată zi de doliu. Astăzi, mai mulţi oficiali au depus flori şi au aprins candele la sediul Ambasadei României la Chișinău, în memoria victimelor tragicului accident aviatic.

Experţii criminalişti din R. Moldova şi România efectuează cercetări pentru stabilirea cauzei producerii tragediei aviatice.

(Reporter A. Plitoc, editor A. Răileanu)

img16004461

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!