ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

O nouă pictură murală a fost inaugurată la Chişinău

18:52 | 17.06.2016 Categorie: Cultură

Chişinău, 17 iun. /MOLDPRES/. Ambasada Statelor Unite ale Americii în R. Moldova a organizat astăzi ceremonia de inaugurare a unei picturi murale, executate de către pictorul american Phillip Martin, la Şcoala auxiliară nr. 7 din Chișinău, informează MOLDPRES.

Solicitat de MOLDPRES, ambasadorul SUA, James D. Pettit, a menţionat că această pictură murală este un cadou oferit copiilor din şcoala auxiliară nr. 7, pentru ca ei să se simtă mai bine. Potrivit oficialului, prima pictură în R. Moldova a fost executată de Philip Martin la o şcoală specială de copii cu deficienţe de auz din Tiraspol. Ambasadorul James D. Pettit a mai spus că vor urma alte proiecte, care vor fi realizate în alte şcoli.

La rîndul său, pictorul Phillip Martin a subliniat pentru agenţie că această pictură a fost executată timp de 9 zile, el fiind ajutat de elevi şi voluntari din diferite instituţii de învăţămînt care studiază limba engleză. Toate desenele sînt specifice şi conţin elemente naţionale tradiţionale.

Pictura murală de la Şcoala auxiliară nr. 7, cuprinde o suprafaţă de 17 metri lungime pe 2,5 metri lăţime şi este cea de-a 46-a pictură murală, executată de pictorul Phillip Martin într-o ţară străină. Anterior, el a realizat 45 de lucrări similare în 21 de ţări.

Directoarea şcolii, Victoria Ştempliuc, a afirmat că cei 61 de copii cu cerinţe educaţionale speciale care studiază aici sînt nespus de bucuroşi de acest cadou. „Această pictură le întoarce privirile şi le provoacă zîmbete şi bucurii”, a constatat Victoria Ştempliuc.

Pentru realizarea proiectului, ambasada Statelor Unite ale Americii la Chişinău a investit 13 mii de dolari SUA.

(Reporter N. Roibu, editor L. Alcază)

img16004897

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!