ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Radu Albot a promovat în premieră pe tabloul principal de la Wimbledon

18:23 | 24.06.2016 Categorie: Sport

Chişinău, 24 iun. /MOLDPRES/. Tenismanul moldovean Radu Albot s-a calificat astăzi, în premieră, pe tabloul principal al turneului internațional de Mare Slam de la Wimbledon (Marea Britanie), transmite MOLDPRES.

El a obținut acest drept după ce l-a învins în runda a treia a calificărilor pe Josef Kovalik (Slovacia) în patru seturi (4-6, 7-6, 6-1, 6-3). Partida a durat 2 ore și 38 de minute.

Anterior, Radu Albot i-a întrecut pe Guilherme Clezar (Brazilia) și David Guez (Franța).

Radu Albot a urcat în 2015, în premieră, în Top-100 mondial la individual. Cea mai bună poziționare a sa în acest clasament a fost locul 85. El este cel mai bun tenisman moldovean din toate timpurile. Anul curent s-a calificat în premieră pe tabloul principal de la Roland Garros (Franța), repetînd performanța din 2014 cînd a mai promovat în prima fază a unui turneu de Grand Slam, US Open. A cîștigat în cariera sa 14 turnee Futures la individual și 3 Challenger.

Radu Albot ocupă în prezent locul 111 în clasamentul mondial. Cele trei victorii repurtate recent îl vor propulsa în top săptămîna viitoare.

Turneul de la Wimbledon este cel mai vechi din lume și singurul care se desfășoară pe iarbă.

(Reporter I. Robu, editor A. Răileanu)

img16005109

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!