ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Tineri din Regiunea de Sud a ţării vor putea participa la studii de probă în universităţi din România

10:38 | 19.07.2016 Categorie: Regiuni

Chişinău, 19 iul. /MOLDPRES/.  Tineri din Regiunea de Sud a ţării au fost invitaţi să participe pînă la sfîrşitul verii la şcoli de vară pe lîngă universităţi din România. Proiectul este iniţiat de o organizaţie neguvernamentală de la Chişinău împreună cu asociaţii studenţeşti de peste Prut, comunică MOLDPRES.

De acest program pot beneficia liceeni sau absolvenţi ai instituţiilor preuniversitare din zona de sud a R. Moldova care încă nu au decis unde să-şi continue studiile. Tinerii din ţara noastră se vor putea familiariza cu procesul de instruire şi ofertele academice ale multor centre universitare din România pentru a lua o decizie şi a alege o facultate.

Şcolile de vară sînt deschise pentru elevii claselor a IX-XII-a, la Universitatea din Oradea, Academia de Studii Economice din Bucureşti, Universitatea Maritimă din Constanţa, Universitatea de Vest şi cea Politehnică din Timişoara. Programul şcolilor de vară include instruiri de probă la anumite discipline, traininguri, cazare în cămine studenţeşti, iar la urmă examene. Tinerii care vor înregistra cele mai bune rezultate vor beneficia ulterior de facilităţi la admitere.

“Facultatea aleasă este un lucru important. Invităm liceenii din R. Moldova să fie în această vară studenţi de probă la o universitate de peste Prut ca pe urmă să le fie mai uşor să aleagă”, a menţionat Anatol Ursu, preşedintele Asociaţiei “Tinerii Moldovei”.

În funcţie de instituţia aleasă în România, programele de studii încep la 20 iulie şi se vor încheia la 4 septembrie.

(Reporter L. Grubîi, editor M. Jantovan)

img16005817

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!