ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Parlamentul a adoptat majorarea sumei indemnizațiilor de îngrijire a copilului

16:00 | 21.07.2016 Categorie: Societate

Chişinău, 21 iul. /MOLDPRES/. Parlamentul a adoptat astăzi majorarea sumei indemnizațiilor de îngrijire a copilului, informează MOLDPRES.

Potrivit documentului, „suma indemnizației lunare pentru îngrijirea copilului, pînă la vîrsta de 1,5 ani pentru părinții neasigurați va creşte, începînd cu 1 august curent, de la 440 la 540 lei”. 

„Totodată, se va majora și plafonul minim al indemnizației pentru îngrijirea copilului, pînă la vîrsta de 3 ani  pentru părinții asigurați de la 440 la 540 lei”, se specifică în nota informativă a legii.

Mijloacele  suplimentare necesare pentru implementarea acestei majorări au fost identificate în cadrul examinării Legii bugetului asigurărilor sociale de stat pentru anul 2016.

De prestațiile sociale majorate vor  beneficia circa 40 000 de persoane.

(Reporter A. Plitoc, editor M. Jantovan)

img16005905

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!