ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Trei pictoriţe au organizat o expoziţie la Centrul „C. Brâncuşi”

18:22 | 21.07.2016 Categorie: Cultură

Chişinău, 21 iul. /MOLDPRES/. O expoziţie  cu genericul „Trei generaţii” a artiştilor plastici Eleonora Romanescu, Eudochia Robu şi Cristina Movileanu a fost vernisată astăzi la Centrul „Constantin Brâncuşi” din Chişinău, informează MOLDPRES.

Solicitat de agenţie, directorul Centrului „C. Brâncuşi”, Mihai Mungiu, a menţionat că expoziţia cuprinde 91 de lucrări de pictură şi grafică, dintre care 22 sînt semnate de Eleonora Romanescu, 37 – de Eudochia Robu şi 32 – de Cristina Movileanu, realizate de pictoriţe în ultimii ani.

La rîndul său, preşedintele Uniunii Artiştilor Plastici, Dumitru Bolboceanu a subliniat pentru MOLDPRES că este o expoziţie neobişnuită, la care îşi etalează lucrările reprezentantele a trei generaţii, o expoziţie frumoasă, cu lucrări realizate în culori vii, care emană multă lumină şi creează vizitatorilor o bună dispoziţie.

„Ideea de a organiza această expoziţie le-a venit celor trei pictoriţe acum 2-3 ani, cînd, la invitaţia  uneia dintre ele, Cristina Movileanu, au fost să facă studii în satul Secăreni, raionul Hînceşti, baştina tatălui său, regretatul artist plastic Vasile Movileanu.  Pe urmă, au fost împreună şi la Orheiul Vechi. M-a impresionat mult faptul că, la expoziţie, cele trei pictoriţe au venit îmbrăcate în costume naţionale. Ele ne-au promis că ne vor oferi în continuare o nouă surpriză, deoarece lucrează la un nou proiect”, a precizat Dumitru Bolboceanu.

Expoziţia va fi deschisă pînă la 7 august.

(Reporter N. Roibu, editor M. Jantovan)

img16005910

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!