ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Atac armat la Munchen: Drapelele din Germania au fost coborîte în bernă

11:40 | 23.07.2016 Categorie: Externe

Berlin, 23 iul. /MOLDPRES/.Ministrul german de interne Thomas de Maiziere a dispus coborîrea drapelelor în bernă sîmbătă după atacul armat de la un centru comercial din Munchen în care şi-au pierdut viaţa zece persoane, printre care şi atacatorul, relatează DPA şi AGERPRES, citate de MOLDPRES.

Coborîrea drapelelor în bernă "este expresia empatiei după acest act odios de violenţă", a postat pe Twitter Ministerul de Interne.

Mai mulţi miniştri se vor întîlni sîmbătă cu responsabilii cu securitatea după drama de la Munchen.

Poliţia a precizat că nu există încă indicii clare privind motivul atacului.

Poliţia din Munchen a percheziţionat sîmbătă dimineaţă un apartament din cartierul unde atacatorul - identificat de poliţie ca fiind un tînăr germano-iranian în vîrstă de 18 ani - ar fi locuit cu părinţii săi, conform cotidianului Bild.

Poliţia nu a confirmat pînă acum dacă raidul a avut legătură cu atacatorul, care s-a împuşcat la scurt timp după atacul care a început vineri seară la un restaurant McDonald's şi care a lăsat în urmă şi 16 răniţi.

Şeful poliţiei, Hubertus Andrae, a spus că printre victime se numără şi copii, iar dintre răniţi trei persoane se află în stare critică.

 

/Editor M.Cucu/

img16005957

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!