ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Elevii moldoveni au obţinut trei medalii de bronz la Olimpiada Internațională de Biologie

16:17 | 25.07.2016 Categorie: Societate

Chişinău, 25 iul. /MOLDPRES/. Lotul olimpic din Republica Moldova a obținut trei medalii de bronz și o mențiune de onoare la Olimpiada Internațională de Biologie, desfășurată în perioada 17 - 24 iulie curent, la Hanoi, Vietnam, informează MOLDPRES.

Potrivit Serviciului de presă al Ministerului Educaţiei, concursul a constat dintr-o probă teoretică și una practico-experimentală. „Ambele au inclus subiecte și sarcini pentru rezolvare din mai multe domenii ale biologiei: anatomia și fiziologia plantelor, anatomia și fiziologia animalelor, biologia moleculară, genetica, biochimia, microbiologia, etologia și ecologia”, se specifică într-un comunicat al ministerului.

Şeful adjunct al Direcției învățămînt preuniversitar din cadrul  Ministerului Educaţiei, Mariana Goraș, a menţionat că din echipa ţării au făcut parte patru elevi. „Medaliile de bronz au fost obţinute de Vladlena Horneț, clasa a XII-a, Liceul Teoretic „Orizont” din capitală, Iuliana Tornea, clasa a XI-a, Liceul Teoretic „George Călinescu” din Chişinău, Anna Culinscaia, clasa a X-a, Liceul Teoretic „Petru Movilă” din capitală, iar Irina Robu, elevă în clasa a XI-a, Liceul Teoretic „Prometeu-Prim” din Chișinău a obținut diploma de mențiune”, a afirmat Goraş.

În cadrul Olimpiadei Internaționale de Biologie pentru locurile premiante au concurat 260 de elevi din 68 de țări.

(Reporter A. Plitoc, editor M. Jantovan)

img16005995

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!