ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Elevii moldoveni au cîștigat trei medalii de bronz la Olimpiada Internațională de Chimie

12:53 | 01.08.2016 Categorie: Societate

Chişinău, 1 aug. /MOLDPRES/. Elevii moldoveni au cîștigat trei medalii de bronz la Olimpiada Internațională de Chimie, care s-a desfășurat în perioada 23 iulie–1 august curent, la Tbilisi, Georgia, a anunțat astăzi Ministerul Educației, informează MOLDPRES.

”Este vorba de Cicnaev Mihail, elev în clasa a XII-a la Liceul Teoretic „M. Viteazul” din capitală, Mitcov Dumitru, elev în clasa a XI-a la Liceul Teoretic ”M. Eminescu” din Bălți, și Solovei Chiril, elev în clasa a X-a la Liceul Teoretic „Orizont” din Chișinău”, precizează un comunicat al ministerului.

„Concursul a inclus două tururi, timp de 5 ore, dintre care o probă teoretică și una practico-experimentală, toate cu un grad de complexitate extrem de ridicat. Proba teoretică a constat din opt probleme din diferite domenii ale chimiei (chimie fizică, chimie anorganică, chimie analitică și chimie organică)”, se mai spune în comunicat.

În ultimii 25 de ani, lotul olimpic la chimie al R. Moldova a obținut 63 de medalii și premii dintre care patru de aur, trei de argint, 38 de bronz și 20 mențiuni de onoare. La concurs au participat 264 elevi din 67 de țări.

(Reporter P. Beregoi, editor L. Alcază)

img16006200

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!