ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Plata sumelor indexate ale deponenților BEM va fi efectuată prin intermediul Poșta Moldovei

15:12 | 03.08.2016 Categorie: Societate

Chişinău, 3 aug. /MOLDPRES/. Cererile pentru indexare și plățile sumelor indexate ale depunerilor bănești ale populației din perioada sovietică vor fi recepționate și eliberate de către „Poșta Moldovei”, după ce Banca de Economii a fost lichidată în toamna anului trecut. Acest lucru este prevăzut într-un proiect de lege aprobat astăzi de către Guvern, informează MOLDPRES.

Conform proiectului, cheltuielile pe care le va suporta  „Poșta Moldovei” pentru plata indexărilor vor fi suportate de bugetul de stat.

Plata sumelor indexate a început în anul 2003, iar pînă la 16 octombrie 2015, data retragerii licenței Băncii de Economii, din mijloacele bugetului de stat au fost achitate beneficiarilor de indexare 690 milioane de lei din bugetul de stat. La etapa a doua a indexării urmează a fi achitate încă 720 de milioane de lei.

(Reporter V. Bercu, editor M. Jantovan) 

img16006261

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!