ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

În UTA Gagauz-Yeri a fost creat un fond special pentru dezvoltare regională

08:18 | 04.08.2016 Categorie: Regiuni

Chişinău, 4 aug. /MOLDPRES/. Un fond special pentru dezvoltare regională a fost creat în UTA Gagauz-Yeri, potrivit unei decizii a executivului autonomiei, întrunit ieri în şedinţă, transmite MOLDPRES.

Fondul va fi finanţat din mijloacele acumulate pe un cont special al Direcţiei regionale pentru sectorul agroindustrial, care la ora actuală constituie 585 mii de lei.

Ulterior, la fond se va adăuga anual un procent din partea de venituri a bugetului autonomiei, sumele obţinute ca urmare a folosirii de către agenţii economici a mărcii comerciale Gagauz Mallari, de la privatizare, precum şi din fonduri sau granturi străine, precizează gagauzinfo.md.

Membrii executivului de la Comrat au aprobat în unanimitate decizia privind crearea acestui fond, dar hotărîrea urmează să fie acceptată şi de Adunarea Populară a UTA Gagauz-Yeri.

(Reporter L. Grubîi, editor A. Răileanu)

img16006274

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!