ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Premierul Pavel Filip a prezidat şedinţa Comitetului permanent de monitorizare a cazurilor de interes social sporit

10:31 | 05.08.2016 Categorie: Oficial

Chişinău, 5 aug. /MOLDPRES/. Evoluţia procesului de recuperare a activelor și a mijloacelor financiare, comercializarea gajurilor, rambursarea creditului de urgență, precum și activitatea organelor de drept responsabile de investigarea furtului din sistemul bancar, au fost examinate în cadrul unei noi şedinţe a Comitetului permanent de monitorizare a cazurilor de interes social sporit, a relatat pentru MOLDPRES Biroul comunicare și relații cu presa al Guvernului.

Prim-ministrul Pavel Filip s-a interesat despre modul de examinare a acțiunilor civile aflate în instanțele judecătorești din țară, la care băncile comerciale în proces de lichidare sînt parte, în special despre termenele de examinare a acestora, accentuînd că acestea trebuie a fi rezonabile, pentru a asigura recuperarea cît mai rapidă a activelor. 

Suplimentar, Premierul a solicitat monitorizarea permanentă a procesului de lichidare a băncilor, îndeosebi a modului în care sînt suportate cheltuielile, și identificarea soluțiilor de optimizare a acestora.  

Totodată, şeful Cabinetului de miniştri a insistat asupra asigurării transparenței recuperării activelor prin publicarea lunară a informației, în așa mod ca cetățenii să cunoască toate etapele de recuperare și rambursare a creditului de urgență, dar și măsurile întreprinse de autorități în acest sens. 

Comitetul permanent de monitorizare a cazurilor de interes social sporit a fost instituit la inițiativa Prim-ministrului Pavel Filip și reprezintă o platformă de discuţie, care are sarcina de a asigura interacțiunea între instituțiile statului în vederea gestionării eficiente și operative a cazurilor de interes social sporit.

(Editor M. Jantovan)

img16006317

img16006317

img16006317

img16006317

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!