ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Pavel Filip: ”Sîntem aproape de poporul italian în acest clipe dificile”

17:11 | 24.08.2016 Categorie: Societate

Chişinău, 24 aug. /MOLDPRES/. Prim-ministrul Pavel Filip a exprimat condoleanțe familiilor îndurerate și apropiaților celor care au avut de suferit de pe urma cutremurului de pămînt. ”Sîntem aproape de poporul italian în acest clipe dificile. În caz de necesitate, după o evaluare minuțioasă a situației, vom decide referitor la oferirea din fondul de rezervă al Guvernului a suportului financiar necesar pentru acoperirea cheltuielilor legate de asistența acordată conaționalilor noștri aflați în situația dificilă”, a menționat premierul în cadrul ședinței de astăzi a Guvernului, informează MOLDPRES.

O informație despre situația creată a prezentat vicepremierul Andrei Galbur, ministru al Afacerilor Externe şi Integrării Europene. Potrivit datelor oficiale, printre victime nu sînt cetăţeni ai Republicii Moldova, dar circa 20 de persoane s-au adresat la Ambasada Moldovei deoarece își fac griji pentru rudele aflate în zonă. La minister a fost creată o celulă de criză care prin intermediul Ambasadei Republicii Moldova de la Roma și oficiilor consulare de la Milano și Padova menține legătura permanentă cu autoritățile locale și este pregătită să acorde asistență consulară cetățenilor moldoveni care au avut de suferit în urma cutremurului.

În zona afectată de cutremur lucrează circa 15 mii de cetățeni ai Republicii Moldova.

Cel puțin 63 de persoane au murit în urma puternicului cutremur care a lovit centrul Italiei miercuri dimineața, a anunțat o purtătoare de cuvînt al departamentului italian de protecție civilă, citată de Reuters. Seismul a afectat orașe și sate din regiunea de munte din centru țării, în special zona dintre orașele Accumoli și Amatrice, și zona Arquata, aflată în apropiere.

(Reporter V. Bercu, editor A. Răileanu)

img16006776

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!