ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Ponderea abonaților care utilizează servicii de acces la Internet fix de mare viteză a ajuns la 53 la sută

13:03 | 05.09.2016 Categorie: Economie

Chişinău, 5 sep. /MOLDPRES/. Ponderea abonaților care beneficiază de viteze sporite de acces și navigare pe Internet a atins cifra de aproape 53 la sută. Majoritatea dintre aceștia sînt conectați la rețeaua globală în baza tehnologiilor de fibră optică, tehnologii care asigură viteze mari de acces și transfer de date, potrivit raportului publicat astăzi de Agenţia Naţională pentru Reglementare în Comunicaţii Electronice şi Tehnologia Informaţiei (ANRCETI), informează MOLDPRES

Conform datelor prezentate la ANRCETI de către cei 80 de furnizori activi de servicii de acces la Internet fix, numărul abonaţilor conectaţi la rețeaua globală prin fibră optică a crescut cu 4,2 la sută, în primele șase luni ale anului față de finalul anului 2015, şi a ajuns la 301,3 mii. Numărul total al abonaților la serviciile de acces la Internet fix a crescut cu 1,5 la sută, pînă la 542,2 mii, iar rata de penetrare a serviciilor respective, raportată la 100 locuitori, s-a ridicat la 15,3 la sută.

Cifra de vînzări a operatorilor ce oferă servicii de acces la Internet a crescut per total cu 4,7 la sută și s-a ridicat la circa 541,3 milioane de lei. Cele mai mari volume de vînzări au fost înregistrate de companiile Moldtelecom, Starnet Soluţii și Sun Communications.

Specialiștii ANRCETI explică sporirea volumului de vînzări ale serviciilor de acces la Internet fix prin creșterea numărului de abonaţi și utilizarea tot mai frecventă de către aceștia a ofertelor de conectare la Internet fix care conţin cîteva servicii de comunicații electronice incluse în pachet (bundle).

(Reporter V. Bercu, editor A. Răileanu)

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!