ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Tot mai mulți utilizatori accesează Internetul mobil în baza tehnologiei 4G

11:02 | 08.09.2016 Categorie: Societate

Chişinău, 8 sep. /MOLDPRES/. Numărul utilizatorilor de Internet mobil în baza tehnologiei 4G a crescut impresionant, cu 67 la sută,  în prima jumătate a acestui an față de sfîrșitul anului 2015. Mai mult de jumătate din abonați au navigat pe Internet cu ajutorul telefoanelor inteligente, relatează MOLDPRES cu referire la un raport al Agenţiei Naţionale pentru Reglementare în Comunicaţii Electronice şi Tehnologia Informaţiei (ANRCETI).

Numărul utilizatorilor de Internet mobil în baza tehnologiei 3G a crescut cu 3 la sută și a s-a ridicat la 1,4 milioane.  Tehnologiile 3G, 4G și accesul dedicat asigură viteze sporite de acces și navigare pe net. Rata de penetrare a serviciilor de acces la Internet mobil în bandă largă, raportată la 100 de locuitori, s-a ridicat după prima jumătate de an la 44,5 la sută.

Datele ANRCETI mai arată că volumul total al vînzărilor de servicii de acces la Internet mobil în bandă largă a crescut, față de aceeași perioadă a anului 2015, cu 18,3 la sută, pînă la 327,1 milioane de lei. Această evoluție se datorează creșterilor înregistrate de toți cei trei furnizori de servicii de  comunicaţii mobile.

În Republica Moldova serviciile 3G au fost lansate în toamna anului 2008, iar serviciile 4G - în noiembrie 2012. Rețelele 4G asigură viteze de acces și de navigare pe Internet de șapte ori mai mari decît rețelele 3G.

(Reporter V. Bercu, editor M. Jantovan)

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!