ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Marian Lupu a fost retras oficial din cursa prezidențială

15:43 | 28.10.2016 Categorie:

Chişinău, 28 oct. /MOLDPRES/. Comisia Electorală Centrală (CEC) a admis astăzi, în baza hotărîrii Curţii de Apel Chişinău, cererea de retragere din cursa prezidenţială a candidatului Partidului Democrat din Moldova (PDM), Marian Lupu, la solicitarea acestuia, informează MOLDPRES.

Curtea de Apel Chișinău a emis azi o hotărîre prin care a aprobat solicitarea lui Marian Lupu cu privire la retragerea sa din cursa electorală. Aceasta în condiţiile în care, potrivit legislaţiei, concurenţii pot fi retraşi din cursa electorală dacă depun o cerere la CEC cu cel puţin şapte zile pînă la alegeri, iar în cazul în care vin cu solicitarea peste acest termen, decizia este luată de instanţa de judecată.

Vicepreședintele CEC, Rodica Ciubotaru, a specificat în cadrul şedinţei că, în temeiul deciziei Curţii de Apel Chişinău, Comisia a anulat hotărîrea cu privire la înregistrarea candidatului PDM, Marian Lupu, în cursa electorală.  „Astfel, reprezentanţii birourilor electorale vor aplica ştampila „RETRAS” în dreptul concurentului”, a menţionat Ciubotaru.

Candidatul pentru alegerile prezidențiale din partea Partidului Democrat, Marian Lupu, a anunţat acum două zile că se retrage din cursa electorală, în favoarea unui candidat comun de dreapta – Maia Sandu, din motiv că aceasta ar avea şanse mai mari să-l învingă pe liderul socialiştilor Igor Dodon.

Pe 30 octombrie curent, în R. Moldova vor avea loc alegeri prezidenţiale directe. În cursa electorală au rămas nouă candidați: Mihai Ghimpu - PL, Iurie Leancă – PPEM, Dumitru Ciubașenco - PN, Maia Sandu – PAS, PPDA, PLDM, Igor Dodon – PSRM, Silvia Radu - candidat independent, Maia Laguta - candidat independent, Ana Guţu - Partidul Dreapta şi Valeriu Ghileţchi – candidat independent.

img16008565

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!