ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

CEC a dispus retipărirea buletinelor pentru două secții de votare din Portugalia

09:51 | 13.11.2016 Categorie:

Chişinău, 13 nov. /MOLDPRES/. Comisia Electorală Centrală (CEC) a dispus retipărirea buletinelor pentru două secții de votare din Republica Portugheză, informează MOLDPRES.

Potrivit Serviciului de presă al CEC, această necesitate a apărut după ce bagajul pentru două din cele patru secții de votare a fost calificat pierdut de către compania avia transportatoare.

Astfel, pentru secțiile de votare nr. 1/382 din or. Lisabona și nr.1/385 din or. Setubal din Republica Portugheză, au fost retipărite cîte 3000 buletine de vot pentru fiecare. Ulterior, CEC a asigurat, de comun cu Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene, transportarea acestora pînă la secțiile de votare respective, care şi-au început activitatea la ora 7.00 – ora locală, ora 9.00 – în Republica Moldova.

Totodată, valizele diplomatice, declarate bagaj pierdut, ce conțineau materiale electorale, vor fi restituite intact fără a fi desigilate Consiliului electoral de circumscripție Chișinău.

Astăzi în R. Moldova se desfăşoară turul doi al alegerilor prezidenţiale directe. La urnele de vot sînt aşteptaţi 2,8 milioane de cetăţeni.

img16009040

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!