ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

La Ambasada Ungariei a fost vernisată o expoziţie a unei pictoriţe din R. Moldova

18:01 | 15.11.2016 Categorie: Cultură

Chişinău, 15 nov. /MOLDPRES/. O expoziţie sub genericul „Caleidoscop” a artistului plastic Irina Kara a fost vernisată astăzi la Galeria de artă a Ambasadei Ungariei la Chişinău,  informează MOLDPRES.

Expoziţia cuprinde 35 de lucrări realizate de autoare în ultimii ani.

În alocuțiunea sa, Ambasadorul Extraordinar și Plenipotențiar al Ungariei în Republica Moldova, Mátyás Szilágyi, a menţionat că ambasada a colaborat cu Irina Kara în cadrul expoziţiei artiştilor plastici din R. Moldova la Galeria Vigado, Budapesta, în primăvara acestui an.

„Munca asiduă, talentul şi dedicaţia au ajutat-o pe artistă să se integreze perfect în conceptul expoziţiei „Arta în Moldova: Exprimare prin diversitate (pictură, grafică, ceramică”. Irina Kara experimentează în permanenţă. Aceasta este explicaţia pentru diversitatea de picturi pe care le puteţi vedea astăzi - peisaje clasice, natură statică, lucrări abstracte”, a constatat Mátyás Szilágyi.

Solicitată de MOLDPRES, Irina Kara a afirmat că aceasta este cea de-a şasea expoziţie personală, pe care o prezintă în faţa publicului. Totodată, a precizat ea, a participat la mai multe expoziţii de grup din ţară şi de peste hotare. 

Irina Kara s-a născut în oraşul Chişinău. În 2001 a absolvit Universitatea Tehnică a Moldovei, Facultatea de Arhitectură. Irina Kara are lucrări în colecţii private din R. Moldova, Germania, Marea Britanie, Italia, Israel, Rusia, Statele Unite ale Americii, Turcia şi Ucraina.

(Reporter N. Roibu, editor M. Jantovan)

img16009133

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!