ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Primii 26 întreprinzători au obținut dreptul de a furniza servicii poștale în baza noului regim de autorizare

12:37 | 01.12.2016 Categorie: Economie

Chişinău, 1 dec. /MOLDPRES/. Primii 26 întreprinzători au  fost înscriși în Registrul public al furnizorilor de servicii poștale și au obținut astfel dreptul de a desfășura legal activități de furnizare a serviciilor pe această piață. Antreprenorii au obținut dreptul de a furniza servicii poștale, în regim de autorizare generală, pus în aplicare la 29 octombrie 2016 de către Agenţia Naţională pentru Reglementare în Comunicaţii Electronice şi Tehnologia Informaţiei (ANRCETI), relatează MOLDPRES.

Majoritatea absolută a celor 26 de întreprinzători au prestat servicii poștale pînă la aplicarea noului regim juridic de intrare pe piață, iar patru întreprinzători – sînt furnizori noi intrați pe piață.

Conform prevederilor Legii comunicațiilor poștale, furnizorii de servicii poștale existenți la data intrării în vigoare a acestei legi aveau obligația să notifice ANRCETI în perioada 29 octombrie - 29 noiembrie 2016 referitor la intenția de a-și continua activitatea pe această piață. Alte persoane fizice sau juridice, înregistrate în calitate de întreprinzători în Republica Moldova, care intenționează să furnizeze servicii poștale pot intra pe piața respectivă, în baza regimului de autorizare generală, fără vreo limitare în timp.

ANRCETI i-au fost atribuite în acest an funcțiile de reglementare a sectorului poștal, inclusiv implementarea regimului de autorizare generală a furnizării serviciilor poștale. Acest regim permite furnizarea de servicii poștale, fără obținerea unei decizii explicite din partea Agenției, prin notificarea intenției de a presta activități de furnizare a serviciilor poștale.

(Reporter V. Bercu, editor M. Jantovan)

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!