ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Autoritățile vor intensifica controalele veterinar-sanitare în piețele agroalimentare din țară

17:15 | 23.12.2016 Categorie: Societate

Chişinău, 23 dec. /MOLDPRES/. Inspectoratul General al Poliției (IGP), Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor (ANSA) și Agenția pentru Protecția Consumatorului (APC) au anunțat că vor intensifica, cu prilejul sărbătorilor de iarnă, controalele în magazinele și piețele agroalimentare din țară, informează MOLDPRES.

Șeful Direcției investigarea fraudelor economice al IGP, Alexei Bacoș, a menționat, în cadrul unei conferințe de presă de astăzi, că în timpul sărbătorilor de iarnă crește volumul mărfurilor comercializate în piețe și magazine, care, de multe ori, nu corespund normelor sanitare sau sînt păstrate în condiții anti-sanitare.  

„În ajunul sărbătorilor, pe piața internă se atestă un volum mare de produse de origine străină, care deseori nu sînt certificate în modul stabilit de lege, sînt contrafăcute și pun în pericol viața cetățenilor. Poliția va întreprinde un șir de acțiuni pentru a identifica agenții economici, care nu se vor conforma cerințelor legale”, a spus Bacoș.

La rîndul său reprezentantul ANSA, Sergiu Sîrghi, a afirmat că „oamenii ar trebui să fie mai responsabili de sănătatea lor și să procure alimente doar din locurile special amenajate, certificate și monitorizate de organele de resort, pentru a putea preveni cazurile de intoxicație sau îmbolnăvire cu produsele neverificate și netestate”.

Totodată, șeful Direcției control produse alimentare și servicii din cadrul APC, Veaceslav Ciuhrii, a recomandat cetățenilor să nu procurare produse alimentare doar pentru faptul că sînt ieftine, însă să fie atenți și la alte particularități ce scot în evidență calitatea, data producerii, termenul de valabilitate, condițiile de păstrare și transportare a acestora. „Oamenii sînt îndemnați să facă cumpărături doar în locurile autorizate, unde în orice situație pot cere despăgubiri sau se pot adresa organelor responsabile pentru luarea măsurilor în privința unor deficiențe depistate”, a opinat Ciuhrii.    

(Reporter P. Beregoi, editor L. Alcază)

img16010248

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!