ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

CNAM va aloca mijloace financiare suplimentare pentru investigarea persoanelor cu hepatite cronice virale şi ciroze hepatice

15:59 | 21.02.2017 Categorie: Societate

Chişinău, 21 feb. /MOLDPRES/. Compania Naţională de Asigurări în Medicină (CNAM) va aloca, în acest an, suplimentar circa 10 milioane de lei pentru contractarea investigaţiilor la hepatite cronice virale şi ciroze hepatice B, C şi D, în scopul efectuării tratamentului antiviral, informează MOLDPRES.

Potrivit Serviciului de presă al CNAM, volumul serviciilor respective va creşte cu pînă la 11 mii de investigaţii. Astfel, persoanele asigurate care vor iniţia şi urma tratamentul antiviral al hepatitelor cronice virale şi cirozelor hepatice B, C şi D pot efectua gratuit investigaţiile de laborator la mai multe instituţii medico-sanitare contractate de CNAM.

În zona centru a ţării, cetăţenii se pot adresa la Centrul Republican de Diagnosticare Medicală, la centrul medical Imunotehnomed şi la laboratorul de diagnostic Micromed. În nordul ţării, persoanele se pot adresa la centrul medical de diagnoză Analiticmed, iar în zona sud la laboratorul medical Synevo.

Pentru efectuarea investigaţiilor, persoana se adresează la una dintre instituţiile medico-sanitare sus-menţionate cu un certificat de la medicul infecţionist.

Serviciile sînt acoperite de CNAM din fondurile de asigurare obligatorie de asistenţă medicală.

(Reporter A. Plitoc, editor A. Răileanu)

img17001418

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!