ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Circa 130 de km de linii electrice vor fi construite și reparate cu suportul BERD

15:21 | 22.02.2017 Categorie: Economie

Chişinău, 22 feb. /MOLDPRES/. Circa 130 de km de linii electrice vor fi construite și reparate în următorii doi ani cu suportul Comisiei Europene şi Băncii Europene pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD), potrivit unei hotărîri aprobate astăzi în cadrul şedinţei de Guvern, informează MOLDPRES.

Lucrările vor fi efectuate în cadrul proiectului „Reabilitarea rețelelor electrice de transport ale „Moldelectrica” ÎS”, care include suma de peste 5,3 milioane de euro. Banii alocaţi vor fi utilizaţi pentru efectuarea lucrărilor și procurarea materialelor necesare.

Proiectul prevede construcţia şi reconstrucţia a cinci linii electrice cu tensiunea de 110  kV: Drochia - Şuri (14,3 km), Şuri - Donduşeni (23,6 km), Chişinău - Hînceşti (25,5 km), Hînceşti - Cneazevca (42,7 km) şi Șoldăneşti - Ignăţei (22,0 km).

Totodată, conform documentului, lucrările de construcție și reconstrucție a liniilor electrice vor fi executate inclusiv pe terenuri proprietate privată cu o suprafață de 1,675 de hectare, care aparțin la 745 de persoane. Astfel, pentru efectuarea lucrărilor, statul va intra în posesia terenurilor private, contra sumei totale de aproximativ 262 mii de lei.

Pînă în prezent, ÎS „Moldelectrica” a finalizat lucrările de proiectare și a încheiat contractele de alocare a terenurilor pentru aceste linii electrice.

(Reporter A. Plitoc, editor L. Alcază)

img17001462

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!