ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Cheltuielile oraşului Tiraspol au depăşit veniturile

12:24 | 07.03.2017 Categorie: Regiuni

Chişinău, 7 mar. /MOLDPRES/.  În luna februarie, oraşului Tiraspol nu i-au ajuns mijloace financiare din venituri proprii pentru asigurarea tuturor sectoarelor sociale. Astfel, pentru prima dată, cel mai mare oraș din autoproclamata rmn este nevoit să-şi acopere cheltuielile din dotaţii, transmite MOLDPRES cu referire la presa din stînga Nistrului.

Potrivit unui comunicat, în februarie 2017, în bugetul oraşului Tiraspol au fost transferate circa 16 milioane de ruble rmn (cca 1,4 mln de dolari). Asta în timp ce cheltuielile au depăşit suma de 18 milioane de ruble rmn (peste 1,6 mln dolari). Aproape toţi banii au fost direcţionaţi pentru achitarea plăţilor bugetarilor.

„Dacă lucrurile nu se vor schimba, atunci vom fi nevoiţi să alocăm toate veniturile localităţii pentru salarii. Iar pentru aceasta va trebui să modificăm legislaţia”, a afirmat şeful administraţiei oraşului Tiraspol, Oleg Dovgopol.

Autorităţile au atenţionat că luna trecută s-au diminuat considerabil transferurile din contul obligaţiunilor fiscale, precum şi plăţile pentru patentă. Ca urmare, Dovgopol a dispus organelor de control să verifice întreprinzătorii care activează în toate pieţele şi centrele comerciale din Tiraspol.

„Scopul nostru nu constă în identificarea unui număr cît mai mare de persoane care încalcă legea, ci a face tot posibilul ca acestea să dispară definitiv”, a menţionat Oleg Dovgopol, citat de tv.pgtrk.ru.

La ora actuală, administraţia tiraspoleană caută soluţii pentru reducerea cheltuielilor bugetare, precum şi surse de finanţare suplimentară a necesităţilor oraşului.

(Reporter L. Grubîi, editor M. Jantovan) 

img17001804

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!