ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Guvernul a aprobat noi reguli privind funcţionarea căminelor din subordinea instituţiilor de învăţămînt de stat

17:59 | 22.03.2017 Categorie: Oficial

Chişinău, 22 mar. /MOLDPRES/. În debutul şedinţei de astăzi a Cabinetului de miniștri, Premierul Pavel Filip a adus în discuție subiectul privind demersul studenților, prin care se solicită accesul liber în căminele studențești după ora 24.00, transmite MOLDPRES cu referire la Direcţia comunicare și protocol a Executivului.

Prim-ministrul a subliniat importanța corelării inițiativei studenţilor cu dreptul la autonomie și normele interne pe care le are fiecare instituție de învățămînt în parte. Totodată, Pavel Filip a invitat toate părţile interesate de subiect la un dialog deschis şi constructiv.

„În educație avem alte probleme mult mai grave, de aceea mesajul meu pentru cei care au colectat aceste semnături – era mai simplu să vină să ne spună această solicitare la Guvern și demult puteam rezolva această problemă. Cu această ocazie, vreau să lansez și o invitație, să vină să discutăm și alte probleme din educație care sînt dezbătute public”, a declarat Prim-ministrul Pavel Filip.

La propunerea Ministerului Educaţiei, Guvernul a aprobat Regulamentul-cadru privind funcţionarea căminelor din subordinea instituţiilor de învăţămînt de stat.

Documentul rezidă din necesitatea aducerii în concordanță a legislației în vigoare cu Codului educației. Modificările aprobate astăzi prevăd calcularea taxei de cazare în cămin în baza unor condiții unice pentru toate instituțiile de stat de învățămînt, pentru a exclude neconcordanța între taxele de cazare a diferitor instituții.

De asemenea, deciziile privind accesul liber după ora 24.00 în căminele instituțiilor de învățămînt vor aparține senatelor universitare.

img17002250

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!