ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Premierul Pavel Filip a solicitat ministerelor de resort propuneri privind îmbunătățirea serviciilor taxi

16:09 | 26.04.2017 Categorie: Economie

Chişinău, 26 apr. /MOLDPRES/. Prim-ministrul Pavel Filip a solicitat în ședința de astăzi a Guvernului miniștrilor Finanțelor, de Interne, Transportului și Infrastructurii Drumurilor să vină timp de o săptămînă cu propuneri privind legalizarea și îmbunătățirea activității de servicii taxi. Este vorba de instalarea aparatelor de casă, verificarea tehnică a automobilelor, calificarea conducătorilor auto, informează MOLDPRES.

În continuarea ședinței de ieri privind lupta cu transportul ilicit, premierul a menționat că ”acei care au dat dovadă de ”solidaritate” în timpul intemperiilor recente au fost taximetriștii care cereau de la oamenii care soseau de peste hotare în Aeroport cîte 300-500 de lei de persoană. Oamenii nu aveau acești bani, astfel mulți au rămas blocați în Aeroport”.

Transportul ilicit de pasageri și mărfuri reprezintă o problemă pentru securitatea și circulația rutieră. ”Dacă transportul nu este autorizat, înseamnă că nu cunoaștem ce e cu el, iar bugetul de stat este afectat, fiindcă nu se duce evidența contabilă. Se dă dovadă de concurență neloială, pentru că acești transportatori au alte tarife și îi pun în situații dificile pe cei care activează legal”, a mai spus prim-ministrul.

”Să nu mergem mai departe decît la București, unde cel venit ia un bilet electronic și pleacă cu taxiul. Se poate așa și la Chișinău”, a mai spus premierul Filip care a făcut un apel în acest sens la administrația de la Aeroport.

Soluţiile privind combaterea transportului ilicit de pasageri şi de mărfuri au fost discutate marți în cadrul unei ședințe de lucru la Guvern, prezidată de prim-ministrul Pavel Filip.

În context, Pavel Filip a subliniat importanţa aplicării unor mecanisme cunoscute la nivel internațional pentru identificarea transportului autorizat precum atribuirea plăcuţelor de înmatriculare de culoare galbenă pentru transportul  autorizat, aplicarea unor sancţiuni mai rigide pentru practicarea ilegală a activității de antreprenoriat, stabilirea unor reglementări transparente în domeniu, astfel încît să nu existe bariere administrative pentru a legaliza afacerile.

(Reporter V. Bercu, editor L. Alcază)

img17003111

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!