ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Andrei Neguța și-a depus mandatul de deputat

11:11 | 12.05.2017 Categorie: Politică

Chişinău, 12 mai. /MOLDPRES/. Noul ambasador al Republicii Moldova la Moscova, Andrei Neguța, a prezentat astăzi conducerii Legislativului cererea de demisie din funcţia de deputat, informează MOLDPRES.

Andrei Neguţa a specificat că nu este prima oară cînd renunţă la mandatul de deputat pentru funcţia de ambasador şi a ţinut să mulţumească colegilor deputaţi pentru colaborare. Mandatul rămas vacant va fi preluat de Oleg Cuciuc, următorul pe lista PSRM.

În ultimul timp Andrei Neguța a ocupat funcția de președinte al Comisiei parlamentare pentru politică externă, iar după alegerea lui Igor Dodon în funcţia de Preşedinte al R. Moldova a preluat şi postul de consilier pentru politică externă al președintelui ţării.

În perioada anilor 2003–2006 Andrei Neguța a fost ambasador al Republicii Moldova în Franța, concomitent în Spania şi Portugalia, iar din 2008 pînă în 2012 a ocupat funcţia de Ambasador al Republicii Moldova în Federația Rusă.

(Reporter A. Zara, editor L. Alcază)

img17003543

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!