ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Autoritatea Aeronautică Civilă a inițiat investigarea incidentului de pe Aeroportul Internațional Chișinău

09:15 | 05.06.2017 Categorie: Societate

Chişinău, 5 iun. /MOLDPRES/. Autoritatea Aeronautică Civilă (AAC) a Republicii Moldova a inițiat proceduri de investigare a incidentului aeronautic de ieri de pe Aeroportul Internațional Chișinău, cu implicarea unei aeronave a companiei române Tarom, informează MOLDPRES.

Potrivit Serviciului de presă al AAC, în urma incidentului, reprezentantul Autorității Aeronautice Civile s-a deplasat la fața locului pentru a demara protocoalele privind inițierea documentării incidentului. În același timp, AAC asigură conlucrarea necesară cu Comisia de investigare din cadrul Ministerului Transporturilor și Infrastructurii Drumurilor al R. Moldova și Autoritatea de Investigare a Accidentelor și Incidentelor din România. Astfel, rezultatele investigării vor fi publicate după finalizarea anchetei.

Totodată, într-un comunicat de presă al companiei Tarom se precizează că „în procedura de aterizare, în momentul frînării, din cauze încă necunoscute aeronava a avut niște deplasări anormale, echipajul depunînd eforturi să redreseze aeronava care a ieșit ușor din pistă. Avionul va fi supus unor verificări tehnice pe aeroportul din Chișinău”, au menționat reprezentanți ai companiei.

Un avion al companiei Tarom, care efectua cursa Bucureşti - Chişinău, a ieşit în seara zilei de ieri de pe pistă pe Aeroportul Internațional Chișinău, în momentul aterizării. La bordul aeronavei se aflau 39 de pasageri care au fost debarcați în siguranță, nimeni nu a avut de suferit.

(Reporter A. Plitoc, editor M. Jantovan)

img17004213

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!