ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Judecătorul Oleg Melniciuc va fi eliberat după expirarea a 72 de ore de la reținere

15:12 | 29.06.2017 Categorie: Societate

Chişinău, 29 iun. /MOLDPRES/. Judecătorul Oleg Melniciuc va fi eliberat după ce vor expira cele 72 de ore de la reținerea acestuia, întrucît s-a reușit deja acumularea mai multor probe. Anunțul a fost făcut pentru agenție de către șeful Procuraturii Anticorupție, Viorel Morari, informează MOLDPRES.

Sursa citată a specificat că procurorii nu vor depune un demers de aplicare a măsurii de arest din insuficiență de motive. „Nu există riscul de a prejudicia mersul anchetei și nu sînt motive pentru aplicarea măsurii de arest. Totodată, nu au fost stabilite probe care să argumenteze o solicitare repetată către Consiliul Superior al Magistraturii, vorbesc despre comiterea unei noi infracțiuni sau la riscul de eschivare de la organul de urmărire penală. La fel, în cele 72 de ore au fost întreprinse acțiuni de urmărire penală, care au permis stabilirea mai multor probe”, a spus Morari.

Șeful Procuraturii Anticorupție a menționat că „magistratul nu își recunoaște vinovăția, însă acesta face declarații pentru anchetă”.

Judecătorul Oleg Melniciuc a fost reținut acum două zile, în cadrul unui dosar deschis pe numele acestuia pentru îmbogățire ilicită. Reținerea a avut loc în urma unor percheziții la domiciliul și biroul magistratului.

Oleg Melniciuc este primul magistrat urmărit penal în baza Art.330, ind. 2, al. 2 din Codul Penal „Îmbogăţirea ilicită”.

Dacă va fi găsit vinovat, Melniciuc riscă amendă de pînă la 500 mii de lei (aproximativ 25 mii de euro) sau închisoare de la șapte la 15 ani, cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcţii sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de la 10 la 15 ani.

(Reporter A. Plitoc, editor A. Răileanu)

img17005027

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!