ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Mai mulţi pensionari din stînga Nistrului vor beneficia de alocaţii lunare

17:29 | 30.06.2017 Categorie: Societate

Chişinău, 30 iun. /MOLDPRES/. Circa 500 de cetăţeni din stînga Nistrului, care dețin cetățenia Republicii Moldova, dar nu primesc pensii stabilite de administrația de la Tiraspol vor beneficia de alocaţii lunare în sumă de 550 de lei. Un proiect de lege în acest sens a fost adoptat astăzi, în lectură finală, de către Parlament, comunică MOLDPRES.

Modificările vizează femeile cu vîrsta cuprinsă între 55 și 57 de ani și bărbații cu vîrsta cuprinsă între 60 și 62 de ani, beneficiari de pensii stabilite de sistemul public de asigurări sociale.

Potrivit viceministrului Muncii, Protecției Sociale și Familiei, Viorica Dumbrăveanu, alocațiile vor fi de mare ajutor pentru cei care dețin cetățenia Republicii Moldova și locuiesc în stînga Nistrului, mai ales că o parte dintre ei se confruntă cu probleme economice din cauza restricționării accesului la terenurile agricole pe care le dețin.

(Reporter A. Zara, editor L. Alcază)

img17005071

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!