ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

La Europenele de natație (juniori) au fost stabilite recorduri naționale

10:48 | 04.07.2017 Categorie: Sport

Chişinău, 4 iul. /MOLDPRES/. La Campionatul European de natație (juniori), desfășurat la Netanya (Israel), au fost înnoite și stabilite 12 recorduri naționale, relatează MOLDPRES.

Acestea au fost înregistrate de Tatiana Saculțan și Alexei Sancov. Cele mai importante au fost consemnate la proba 200 metri spate și 100 metri stil liber. Performerii au parcurs aceste distanțe în 2 minute și 10,12 secunde, respectiv, 49,01 secunde.

Tatiana Saculțan a încheiat cursa pe locul trei, iar Alexei Sancov a devenit medaliat cu argint. Ambii au mai cucerit cîte o medalie: bronz pe distanța 100 metri spate și, respectiv, aur la cursa 200 metri stil liber.

Tatiana Saculțan este originară din Bălți. Alexei Sancov s-a născut la Tiraspol, iar în prezent se antrenează în Statele Unite ale Americii. Inițial, el a stabilit un nou record național la cursa de 100 metri în preliminariile campionatului, 49,43 secunde. Timpul înregistrat în cursa finală 49,01 este cu 0,5 secunde superior vechii performanțe, care aparținea lui Iurie Bașkatov, dublu medaliat cu argint la Jocurile Olimpice de la Seul (1988) la proba ștafetă 4x100 metri.

Victoria lui Alexei Sankov la cursa de 100 metri stil liber constituie un nou record mondial de juniori.

(Reporter I. Robu, editor A. Răileanu)

img17005147

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!