ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Tenismanul Radu Albot a jucat la egal cu numărul 13 mondial

10:14 | 27.07.2017 Categorie: Sport

Chişinău, 27 iul. /MOLDPRES/. Tenismanul moldovean Radu Albot a jucat la egal, ieri, cu belgianul David Goffin, numărul 13 mondial, în turul doi al  turneului ATP, care se desfășoară la Gstaad (Elveția), relatează MOLDPRES.

El și-a învins în primul set cu scorul 6-2 partenerul de întrecere după care a cedat în următoarele două seturi doar la tie-break cu 6-7. Partida a durat două ore și 35 de minute.

Radu Albot ocupă în prezent locul 132 în clasamentul mondial. În primul tur el l-a întrecut pe Mihail Iujnîi (Rusia) în trei seturi (4-6, 7-6, 7-5).

Cea mai bună clasare a lui Radu Albot în topul mondial – poziția cu numărul 82 – a înregistrat-o anul curent pe 7 aprilie. El este cel mai bun tenisman moldovean, căruia îi aparțin o serie de recorduri stabilite, în premieră, în sportul moldovenesc. A cîștigat în cariera sa 14 turnee din seria Futures și 3 din cea Challenger.

(Reporter I. Robu, editor M. Jantovan)

img17005804

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!