ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Ploile au afectat localități din două raioane ale ţării

11:34 | 27.07.2017 Categorie: Societate

Chişinău, 27 iul. /MOLDPRES/. Localități din două raioane și din autonomia găgăuză au fost afectate de ploile din seara zilei de ieri, informează MOLDPRES.

Conform datelor Serviciului Protecției Civile și Situațiilor Excepționale, în Comrat, UTA Gagauz-Yeri, vîntul puternic a smuls și deteriorat circa 350 m2 de țiglă metalică de pe acoperișul unei ferme de porcine. Totodată, în satul Capaclia, raionul Cantemir vîntul a afectat patru hectare de viță  de vie, iar în satul Copceac din autonomia găgăuză ploaia cu grindină a distrus aproximativ 120 ha de floarea-soarelui și în jur de 140 ha de porumb.

Consecințe nefaste ale ploii au fost înregistrate și în satul Terebna, raionul Edineț, unde vîntul a deteriorat circa 80 m2 de țiglă metalică de pe acoperișul gimnaziului.

Comisiile pentru situații excepționale locale urmează să estimeze prejudiciul material cauzat.

Potrivit Serviciului Hidrometeorologic de Stat, în următoarele zile se prevede vreme instabilă și ploi cu descărcări electrice.

(Reporter A. Ciobanu, editor M. Jantovan)

img17005817

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!