ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Marele Premiu în domeniul vitivinicol pentru anul 2017 va fi oferit Combinatului de Vinuri „Cricova”

11:58 | 05.10.2017 Categorie: Economie

Chişinău, 5 oct. /MOLDPRES/. Marele Premiu în domeniul vitivinicol pentru anul 2017 va fi decernat Combinatului de Vinuri „Cricova”. O hotărâre a Guvernului în acest sens va fi publicată mâine în Monitorul Oficial al Republicii Moldova, informează MOLDPRES.

Potrivit deciziei Executivului, premiul va fi acordat pentru “pentru merite deosebite în fabricarea vinurilor de calitate înaltă, perpetuarea tradițiilor și calității excelente a vinurilor autohtone, promovarea imaginii R. Moldova ca țară vitivinicolă pe arena internațională, precum și pentru contribuția la dezvoltarea turismului vitivinicol moldovenesc”.

Combinatul ”Cricova” a fost creat la 6 octombrie 1999 prin reorganizarea întreprinderii de stat Combinatul de șampanie și vinuri de marcă ”Cricova” și este succesorul de drept al obligațiilor și drepturilor patrimoniale, inclusiv al celor ce țin de teren aferent. După forma de proprietate CV ”Cricova” este societate pe acțiuni și funcționează în baza statutului și regulamentului intern, la care cota statului constituie 100%.

Întreprinderea ”Cricova” SA este cartea de vizită a țării, un complex cultural-peisagistic unic, exponentul dezvoltării social-economice și spirituale a țării, lider la capitolul implementare în producție a realizărilor mondiale din acest domeniu. În 2016, galeriile subterane de la Cricova au fost vizitate de peste 59 mii de turiști. 

Anul trecut, Marele Premiu în domeniul vitivinicol a fost obținut de întreprinderea „Castel Mimi”.

(Reporter A. Zara, editor L. Alcază)

img17007712

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!