ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

La Teleneşti a început reconstrucţia unui drum ce va face legătura cu raionul Orhei

11:10 | 21.10.2017 Categorie: Regiuni

Chişinău, 21 oct. /MOLDPRES/.  La Telenești au demarat lucrările de reconstrucție a unui drum local de 23 de kilometri care  face legătura între raioanele Teleneşti şi Orhei. Acesta va fi modernizat până la sfârşitul anului 2019 și va asigura conexiunea dintre opt localități, fapt ce va uşura accesul cetățenilor la servicii publice, transmite MOLDPRES.

”Prin acest proiect de dezvoltare regională promovăm coeziunea teritorială,  sporim activitatea economică în regiune şi  asigurăm mobilitatea forței de muncă. Reabilitarea acestei porțiuni de drum va facilita accesul la servicii publice pentru circa 18 mii de cetățeni din raioanele Telenești și Orhei”, a menționat Dorin Andros, secretarul de stat al Ministerului Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului, care a vizitat ieri şantierul de la Teleneşti.

La rândul său, Viorel Jardan, directorul Agenției de Dezvoltare Regională Centru,  a subliniat că toate activităţile proiectului vor fi gestionate de partenerii acestuia în comun cu asociații, care vor oferi suport pentru realizarea lucrărilor.

”Proiectul prevede implicarea agenților economici care își desfășoară activitatea în aria adiacentă porțiunii de drum, precum și a cetăţenilor din localitățile vizate în proiect. Vom monitoriza permanent lucrările în conformitate cu documentația de urbanism aprobată şi condițiile tehnice, pentru a fi siguri că  proiectul va fi pe măsura  așteptărilor beneficiarilor”, a precizat Viorel Jardan.

Lucrările proiectului prevăd reconstrucţia și modernizarea infrastructurii rutiere pe o distanță de peste 23 km, reabilitarea și construcția a 17 podețe, patru intersecții giratorii, amenajarea a cinci intersecții de acces, instalarea marcajelor rutiere și a parapetelor metalice, precum și a patru stații de transport public. Suma  proiectului constituie circa 83,2 milioane de lei, oferiți din Fondul Național pentru Dezvoltare Regională și Fondul Rutier.

(Reporter L. Grubîi, editor M. Jantovan)

img17008237

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!