ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Bucureştiul va oferi 920 mii euro primăriei Chişinău pentru reabilitarea scărilor din Parcul „Valea Morilor”

10:47 | 16.05.2018 Categorie: Societate

Chişinău, 16 mai. /MOLDPRES/. Primăria municipiului Chişinău va beneficia de un grant în valoare de peste 18 milioane 970 mii lei (920 mii euro) din partea Consiliului local Sectorul I Bucureşti pentru reabilitarea scărilor de granit din Parcul „Valea Morilor”. Anunţul a fost făcut de Primarul general interimar al municipiului Chişinău, Ruslan Codreanu, aflat astăzi într-o vizită la Bucureşti, comunică MOLDPRES.

Potrivit sursei citate, din bugetul local primăria Chişinău îşi asumă cheltuielile în proporţie de 5 la sută din valoarea totală a proiectului, ceea ce constituie circa 945 mii lei, dar şi cheltuielile de proiectare, asistenţă tehnică, lucrări de efectuare a expertizelor documentaţiei de proiect şi supraveghere tehnică a lucrărilor de execuţie.

Implementarea proiectului va începe în perioada imediat următoare, iar lucrările vor fi executate pe parcursul a 14 luni. 

Solicitat de agenție, purtătorul de cuvânt al Primăriei municipiului Chișinău, Vadim Brânzaniuc, a specificat că accesul la scările ce urmează a fi reconstruite este din str. Alexei Mateevici din capitală. „Proiectul și lucrările urmează a fi efectuate de specialiști din țara noastră”, a spus Brânzaniuc.

Finanţarea lucrărilor de reconstrucţie are loc în baza Înţelegerii de cooperare încheiată între Sectorul I al municipiului Bucureşti şi Pretura sectorului Centru al municipiului Chişinău. 

În octombrie 2016, în Parcul „Valea Morilor” a fost inaugurată Scara Cascadelor și Rotonda. Atunci, proiectul a costat 15 mln de lei, bani alocați din bugetul Primăriei municipiului Chișinău.

(Reporter A. Zara, editor M. Jantovan)

img18004001

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!