ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Pe traseele naționale nu există blocaje de circulație

09:25 | 12.01.2019 Categorie: Societate

Chişinău, 12 ian. /MOLDPRES/. Toate traseele din țară sunt practicabile și nu există blocaje de circulație. Anunțul a fost făcut astăzi pentru agenție de către ofiţerul de presă al Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, Liliana Pușcașu, transmite MOLDPRES.

Potrivit sursei citate, pe parcursul nopții, salvatorii și militarii Armatei Naționale au patrulat drumurile naționale pentru a acorda ajutor în situații de risc.

„Au fost inspectate traseele: Chișinău – Hâncești – Leova, Chișinău - Leușeni, Chișinău – Nisporeni, Chișinău  - Strășeni, Chișinău – Varnița – Anenii Noi, Răzeni – Căinari, dar și Vadul lui Vodă - Criuleni. Echipele specializate au verificat situația pe aceste sectoare și au intervenit la tractarea mijloacelor de transport aflate în dificultate”, a spus Pușcașu.

Șeful Serviciului operativ al Administraţiei de Stat a Drumurilor, Sergiu Căpăţină, a specificat pentru agenție că, pe parcursul nopții trecute, pe drumurile naționale s-au efectuat lucrări de patrulare, deszăpezire şi combaterea lunecușului.

„Noaptea nu s-au înregistrat ninsori. În total, au intervenit 210 autospeciale și 246 muncitori. Drumarii au utilizat peste 1367 de tone de material antiderapant. Toate sectoarele periculoase sunt monitorizate în permanență de către administratorii drumurilor și după necesitate se intervine. Pe parcursul zilei de astăzi, întreprinderile rutiere „Drumuri” din teritoriu vor executa lucrări de lărgire a părții carosabile și acostamentelor, dar și vor împrăștia material antiderapant”, a afirmat Sergiu Căpăţină.

Totodată, potrivit site-ului oficial al Aeroportului Internațional Chișinău, astăzi nu există rețineri sau anulări de curse avia. De asemenea, Serviciul Vamal a anunțat că a fost reluat traficul transfrontalier prin vămile „Leușeni”, „Basarabeasca” și „Ceadâr-Lunga 2”, iar restricțiile de circulație sunt menținute doar la postul vamal de tip debarcader „Molovata”, din cauza podurilor de gheață formate pe râul Nistru.

Autoritățile îndeamnă conducătorii auto să se deplaseze cu viteză redusă atât în localități, cât și în afara lor, să păstreze o distanță mai mare între automobile, astfel încât să reușească manevra de frânare, să evite parcarea autovehiculelor în apropierea copacilor.

Ieri a expirat Codul Galben de condiţii complicate ale vremii. În următoarele zile vremea se încălzește ușor. Pe timp de noapte, termometrele vor indica până la -8 grade Celsius, în nordul țării, iar ziua, se vor înregistra până la +3 grade Celsius, în sud.

img19000217

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!